Politika

Óriásit bukhat a Fidesz az önkormányzati választásokon? Ezekben a városokban szinte biztos!

Pestibulvar.hu

Bár az országgyűlési választásokon csak 15 egyéni körzetet tudott megnyerni az ellenzék, az önkormányzati választások nagyobb sikert hozhatnak nekik. A mélyebb elemzések és legfrissebb kutatások azt mutatják, hogyha kiemelünk egy-egy várost a választókerületéből, akkor gyökeresen más kép tárul elénk a pártok támogatottságát tekintve. Kijelenthető az, hogy a nagyvárosokban egyértelműen erősebb az ellenzék mint az országos átlag, és több városban sem szerzett többséget a Fidesz, és csak a falvak eredményeivel együtt tudta megszerezni a választókerületi mandátumot.






 

Reményt adhat az ellenzéknek az, hogy az önkormányzati választáson nem csak Budapestet tudja megnyerni, de a megyei jogú városok egy részében is nyerni tudnak, ugyanis itt sehol nem tudtak abszolút többséget szerezni a kormánypártok. A baloldali pártok ezekben a városokban az országos eredményüknél több szavazatot értek el, és a Jobbiknál is erősebbek az eredményeik. Több városban pedig a Fidesz is alul teljesített, és 40 százalék alatti eredménye szinte biztos bukást jelent az önkormányzati választásokon. Ahol reménytelen a Fidesz helyzete:

  • Budapest
  • Szeged
  • Dunaújváros
  • Tatabánya
  • Pécs
  • Szolnok
  • Miskolc

 

További városokat is bukhatnak még a kormánypártok, amennyiben a baloldal és a Jobbik között születik megállapodás az együttműködésről, koordinált indulásról. Ezek a megállapodások már nem országos, hanem helyi szinten szoktak eldőlni, így nagyobb az esély rá, hogy helyben, az egymást jól ismerő, de különböző pártokhoz tartozó politikusok a városuk érdekében felülemelkedjenek az országosan köztük lévő különbségeken. Persze vannak olyan városok is -ilyen például Sopron, Szombathely vagy Győr- ahol szinte biztosra vehető a Fidesz győzelme, itt az országos szinthez képest is jobban teljesítettek. Mindezek a Republikon intézet legújabb kutatásából tudhatóak meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top