Politika

Rogán szerint van rosszabb brüsszeli terv a menekültkvótánál

hvg.hu

A propagandaminiszter a Kossuth rádióban egyebek mellett “Soros György hajóiról” beszélt.


 

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter úgy látja, a menekültkvótáknál is nagyobb veszélyt jelentene, ha Brüsszel dönthetne arról, hogy az Európába érkezők közül ki számít menekültnek.

 

Ezen kívül az ismert kormányzati álláspontot magyarázta el újra Rogán. Sokadszorra megismételte, hogy a migráció a befogadó államok számára súlyos, mindennapi gondot, Közép-Európa számára pedig a nyitott belső határok miatt veszélyt jelent. Magyarország ezért nem akar migránsokat befogadó állammá válni és nem is kötelezhető erre, hiszen az uniós csatlakozáskor nem vállalt ilyet és soha nem is fog.

 

Megdöbbentőnek nevezte egyúttal, hogy Soros György hajói “üzemszerűen” szállítják Európába az Afrikából érkezőket, holott azoknak szerinte az európai jogszabályok alapján eddig se lehetett volna fogadni. Rogán szerint a tagállamoknak úgy kellene eljárni, ahogy az ilyen hajók kikötését a héten megtiltó Olaszország is tette, a menekültjogi problémákat pedig az első biztonságos országban kell kivizsgálni.


 

Az egyik, menekülteket segítő hajóról, az Aquariusról itt olvashat többet. Egyik olasz kísérőhajója épp vasárnap reggel köthetett ki Valenciában.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top