Gazdaság

Ha egy magyar szegény, az ük-ük-ükunokája is szegény marad

hvg.hu

Már csak akkor lehetne nehezebb a kitörés a szegénységből, ha kasztrendszer volna Magyarországon – állapította meg az OECD.

 

Egyetlen ország sincs az EU-ban, ahol nehezebb kitörni a szegénységből, mint nálunk. Erre a megállapításra jutott legalábbis az OECD: a szervezet felmérése szerint hét generáció munkájára van szükség ahhoz, hogy egy magyar család a szegénységből az átlagos jövedelmi szintig eljusson.






 

Egész pontosan azt vizsgálták, hány generáció kell ahhoz, hogy az ország tíz legszegényebb százalékába tartozó család az átlagot megközelítse. A 7 generációs magyar adat pont ugyanannyi, mint Kína vagy India mutatója, a helyzet ennél csak Brazíliában és Dél-Afrikában (9-9), valamint Kolumbiában (11 generáció) rosszabb.

 

Az EU-átlag 4,5 generáció. A kontinensen a legjobban a dánok állnak, ott ha valaki mélyszegénységben él, az unokája már felküzdheti magát az átlagos szintre. A finneknél, a norvégoknál és a svédeknél a dédunokának van esélye a kitörésre.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top