Politika

Élő adásban rongyolt neki a Fidesznek a népszerű püspök – Orbánék főhetnek a levükben

Kép forrása: Beer Miklós Facebook-oldala

Beer Miklós nem először tett olyan nyilatkozatot, amely ellentétben áll a Fidesz kereszténységgel kapcsolatos megközelítéseinek. A váci egyházmegyét vezető püspök ezúttal a HírTv Egyenes Beszéd című műsorában fejtette ki véleményét arról, hogy néhányan milyen sajátosan értelmezik a keresztény lelkületet, kiváltképp igaz ez a kormánypárti politikusokra, akikért Beer külön imádkozik.






“BÍZOM BENNE, HOGY LASSAN-LASSAN, DE MINDEN FELELŐS EMBER, EZÉRT IMÁDKOZOK IS, ELJUSSON ODA, HOGY TÚL TUDJA TENNI MAGÁT A PILLANATNYI ÉRDEKEIN,

 

Fejtette ki a műsorban a püspök, hozzátéve: a magyar kormányért is imádkozik, mégpedig azért, hogy túljusson a napi politikai érdekein, és a hosszú távú megoldásokat keressen. Beer tehát nem az Orbán Viktor lelki üdvéért tartott hálaadó szentmisén fordul Istenhez a Fidesz miatt, hanem azért, hogy a kormány józan ésszel cselekedjen a mindennapi kérdésekben.

Néhány mondat a riportból, amelyeknek okán minden bizonnyal a saját levükben főnek a fideszesek:

“NAIV VAGYOK, DE MEREK HINNI ABBAN, HOGY A LELKIISMERET AZ ERŐSEBB LESZ, MINT A (PÁRT)DIKTÁTUM,”

 

A hetedik alaptörvény-módosításról, ami a keresztény értékek védelméről szól, a püspök elmondta, hogy

“EZ NEM ELÉG. EGY PROGRAM, EGY FELSZÓLÍTÁS, HOGY VÉDJÜK MEG KERESZTÉNY ÉRTÉKEINKET!”

 






A Fidesszel szemben a váci egyházmegye püspöke szerint “a keresztény hitet nem lehet védeni, az annyira személyes dolog,”

“NE KITEGYÜK A KERESZTET, HANEM A SZÍVÜNKBEN LEGYEN! (..) NE KÜLSŐSÉGGEL TÜNTESSÜNK, PLÁNE NE IRRITÁLJUNK VELE MÁSOKAT!”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top