Politika

Erős vízsugárral érkezett el Orbán nyakon öntése: szigorú vizsgálat jön!

Pestibulvar.hu

Orbán Viktor a ráruházott kétharmad erejével megszavazta a Stop, Soros! néven elhíresült törvénycsomagot. A korlátlan hatalom azonban az országhatárokon (vagy úgy is mondhatnánk, hogy a kerítésen) belül érvényes, Európában már aligha.






 

Az Európai Bizottság most is meg fogja vizsgálni, hogy a magyar parlament által szerdán elfogadott új törvénycsomag összhangban van-e az uniós szabályozással, és figyelembe fogja venni a Velencei Bizottság várható véleményét is – közölte Christian Wigand, az uniós bizottság egyik szóvivője a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján Brüsszelben – írja a 444.hu.

 

A szóvivő újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az értékelés eredménye alapján a bizottság szükség esetén megteszi az indokolt lépéseket. Azt mondta, a bizottság „nem aggodalom nélkül követi figyelemmel” azokat a javaslatokat, amikről az Országgyűlés szavazott. „Nem fordíthatunk hátat közös értékeinknek, alapelveinknek, amikre Európa épült” – mondta a szóvivő.

A 444.hu beszámolója szerint az Európai Bizottság szóvivője arról is beszélt, hogy a hajléktalanokat sanyargató törvényjavaslat szintén problémás lehet, ugyanis minden EU-tagállam, köztük Magyarország is elkötelezte magát amellett, hogy menedéket és segítséget nyújtson a hajléktalanoknak a társadalmi integrációjuk előmozdítása érdekében. Ennek az alapelvnek kell sorvezetőül szolgálnia minden tagországnak. Az Európai Bizottság uniós programokon keresztül, a szociális alapok keretében támogatja a hajléktalanok fedélhez jutását – mondta.






 

Orbán Viktor tehát inkább törtet előre a saját feje után, a hajléktalanokat rendészeti eszközzel akarja eltüntetni, ahelyett, hogy az EU tagjaként Magyarország lehetőségeit keresné a hontalanság problémájának megoldására. A lényeg egyáltalán nem a kézenfekvő utak kitaposása és a hatékonyság, hanem a propaganda, még akkor is, ha emberéletekről van szó.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top