Politika

Varga Mihály: A korrupció nemzeti hatáskör

Zoom.hu

A nemzeti szuverenitást sérti, és nincs is köze a költségvetési politikai egyeztetéshez – ezzel utasította el Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Bizottságnak kritikáját a magyar ügyészség munkájával kapcsolatban az uniós pénzügyminiszterek luxemburgi tanácsülésén – írja a hvg.hu.






 

Az ülés témája az úgynevezett európai szemeszter keretében megfogalmazott ajánlások elfogadása volt. A költségvetési politikai egyeztetés keretében május végén kiadott ajánlások között a bizottság – most először – élesen bírálta a magyar ügyészség munkáját is. „Az ügyészség működése kulcsfontosságú a korrupció és a pénzmosás elleni küzdelemben, és amíg az alacsony szintű korrupció ellen valamennyire hatékonyan alkalmazzák a rendelkezésre álló eszközöket, a kiemelt ügyekben nem látszik a hajlandóság a nyomozás megkezdésére.”

 

Varga Mihály emiatt külön nyilatkozatot tett a pénteki ülésen, amelyben azt is megerősítette, hogy Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

„Ezt a kérdést nemzeti hatáskörnek tekinti, amelybe bármilyen brüsszeli beavatkozás a nemzeti szuverenitást sérti”

– áll a tárca közleményében az indoklás.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top