Politika

Orbán szerint fegyveres támadás fogja érni Magyarországot!

60 millióan indulnak egyenest Magyarországra. / Kép: hvg.hu

Először a menekültek, aztán Soros György veszélyeztette hazánkat, most pedig fegyveres támadástól tart a kormányfő. Erről árulkodik a pénteki Kossuth Rádiós interjú, ahol Orbán Viktor miniszterelnök kifejti: a migránsok ellen tud védekezni Magyarország, de egy katonai beavatkozást hárítása kihívás lenne.

Jól felszerelt hadseregre lesz szüksége Magyarországnak, mert egy fegyveres támadást csak korlátozottan tudnánk kivédeni – mondta Orbán Viktor, a közrádiónak adott szokásos pénteki rádióinterjúban, melyet a Hirado.hu is idézett. Nincs háborús helyzet hazánkban, főleg olyan nincs, ahol a teljes haderőt be kellene vetni valamely országgal szemben, a miniszterelnök mégis úgy hiszi, van okunk az aggodalomra, mert feltételezhetően megtámadják majd az országot – tette hozzá a miniszterelnök.


 

A kormány forrásnöveléssel próbálja rendezni a gyenge és elavult fegyverzetű honvédség helyzetét: 2018-ban már 428 milliárd forintot költenek honvédelmi fejlesztésekre, a büdzséemelés tervezetten 2022-ig folytatódhat. Felmerül a kérdés, hogy a megnövelt forrásokkal mennyire tudnánk ütőképessé tenni a hadseregünket úgy, hogy jelenleg egy tucat működő tankunk, valamennyivel több harcászati repülőgépünk és a 27 ezres honvédségi állományból hozzávetőlegesen 3 ezer hadra fogható katonánk van.

 

Mivel lesz jobb a helyzetünk ha százmilliárdokat költünk a honvédségre? Feleannyi tankunk lesz majd, mint Romániának? Aligha, ugyanis a román haderő kb. 900 harckocsit tud mozgósítani. Ukrajna akik kb. 750-800 harckocsit állíthatna csatasorba vagy esetleg attól tartunk, hogy lerohan minket Szerbia? 230-240 tankkal még így is megteheti. Feltéve, ha egyáltalán érdemes foglalkozni egy esetleges háború víziójával a NATO védernyője alatt.

 

Miről szól a katonaság fejlesztése a valóságban?

Nyilván arról, hogy a magyarok érezzék: Orbán Viktor és kormánya nemcsak a fegyvertelen migránsoktól védi meg az országot a kerítéssel, nemcsak Soros Györgytől vagy az ENSZtől illetve az uniós törvénykezéssel, hanem más, idegen hadseregektől is a honvédséggel. Mindez azonban csak látszat, hiszen egy valamire való hadsereg összekalapálása annyi kiadást jelentene az országnak, amit máshonnan kellene elvenni, komplett ágazatokat elsorvasztva ezzel.


 

Miért akarunk látszat-hadsereget, mikor a hadiállapot a kórházakban, az iskolák falai mögött, az elvándorolni készülő magyarok fejében dúl, nem pedig más nemzetek fenyegetéseiben? A fideszes szavazatokért ez is megéri.

olkt.hu/MTI
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top