Politika

Megkérdezték a legfőbb ügyészt, hol tart a Kósát is érintő ügy nyomozása

hvg.hu

Polt Péter pedig válaszolt is.






 

Az MSZP tett korábban feljelentést a Legfőbb Ügyészségen befolyással üzérkedés gyanúja miatt a Kósa-ügyben. Gurmai Zita azt mondta, a sajtóban megjelentek alapján az akkor még megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter bűntényt követett el.

 

“Hülyének lenni alkotmányos jog, ha Kósa Lajos van olyan hülye, hogy egy falusi kisvállalkozó rászedi, akkor az az ő baja, de ezzel még csak alkalmatlanságát bizonyítja sokadszor. Abból, hogy Kósa Lajost becsapták, nem következik az, hogy ártatlan naivitásában édesanyjának akarjon utalni 800 millió forintot.”

– mondta akkor Gurmai.

 

A képviselőnő meg is kérdezte ezért Polt Péter legfőbb ügyészt, hol tart a nyomozás. Polt azt írta, Gurmai a Legfőbb Ügyészséghez benyújtott, befolyással üzérkedés bűntette miatt március 21-én kelt feljelentését március 26-án Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbították.

 

Csakhogy Polt szerint Gurmai feljelentését megelőzően egy magánszemély is feljelentést tett március 13-án, így az MSZP-s képviselő feljelentésével azonos tárgyban, azonos ténybeli alapon nyugvó ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség március 19-én kelt határozatával elutasította.






 

“A következetes jogalkalmazói gyakorlat szerint amennyiben egy újabb feljelentés tartalmilag teljesen megegyezik egy már elbírált feljelentéssel, az újabb feljelentés alapján sem nyomozás elrendelésének, sem feljelentés elutasításának nincs helye” – írta Polt Péter.

 

“Mivel a főügyészség a feljelentés alapját képező tényállás alapján a más személy által korábban tett feljelentést már elutasította, az azonos tárgyban és azonos ténybeli alapokon nyugvó újabb feljelentés alapján újabb feljelentést elutasító határozat meghozatala, illetve nyomozás elrendelése kizárt” – írta a legfőbb ügyész.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top