Politika

Ezt még Rákosiék sem merték meglépni – döbbenetes dologra készül a Fidesz

Pestibulvar.hu

A negyedik Orbán-kormány kedden módosító javaslatot terjesztett be a gyülekezési joggal kapcsolatban, amely újraszabályozná a gyűléseket és a tüntetéseket. A hvg.hu által szemlézett javaslat szerint közterületen akár engedély vagy előzetes bejelentés nélkül is lehet békés, fegyvertelen felvonulást vagy tüntetést tartani, de nem közterületen csak az ingatlan tulajdonosának hozzájárulásával szervezhető gyűlés. De nézzük, mi szigorodott még.






 

Ha valami közterületnek minősül, akkor oda ezek után is lehet tüntetést, gyűlést szervezni, de ha az “a közbiztonságot vagy a közrendet veszélyezteti, történelmi emlékhelyen vagy emléknapon tagadja a náci vagy kommunista bűnöket, megzavarhatja a bíróságok működését, vagy a közlekedés rendjének sérelmével jár, akkor a közlekedési hatóság megtilthatja a rendezvény megtartását.”

 

Az új törvény szerint simán betilthatóvá válik egy gyűlés vagy tüntetés ha az “mások magán- és családi életének védelméhez való jogának, otthonának, emberi méltóságának, a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére, vagy szabad mozgáshoz, tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogát korlátozására.”

Ami érdekes, az az, hogy gyűlésnek, tüntetésnek lehet minősíteni a két személy részvételével közügyben való véleménynyilvánítás céljából tartott nyilvános összejövetelt is. Ez egy olyan szintű dolog, amire még Rákosi Mátyás is elégedetten csettintene.

Szóval ezentúl ha véleménye van bármilyen közügyről, akkor azt otthon a négy fal között mondja el – lehetőleg magában.

Trócsányi László igazságügyi miniszter által jegyzett javaslat rögzíti, hogy ilyen nyilvános gyűlésekre nem lehet fegyvert vinni, illetve „erőszakot közvetítő vagy megfélemlítő jellegű félkatonai vagy ahhoz hasonló ruházatot” viselni, és a résztvevők ezentúl az arcukat sem takarhatják el.






 

Esztelen kissé az is, hogy a nyilvános közterületi gyűléseket legkésőbb a rendezvény előtt három hónappal, illetve a résztvevőknek szóló meghívás előtt 48 órával kell bejelenteni a rendőrségnek. Két azonos helyre és időre bejelentett rendezvény esetében az elsőnek bejelentett kapja meg az engedélyt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top