Belföld

Katasztrófa szélén az iskolák: Ennyi tanár hiányzik a szeptemberi tanévkezdéshez

Illusztráció: vaskarika.hu

Kiürül az ország – Elképesztő, hány betöltetlen tanári állás van.






Közel 2400 álláshirdetést talált a 24.hu a tanítók és a tanárok számára. Ez összesen 523 település között oszlik meg, csak Budapesten 582 helyet kellene betölteni a szeptemberi tanévkezdésig.

 

Az álláshirdetések egy része a különböző Tankerületi Központokintézményeibe szól, egy részük pedig a Szakképzési Centrumok alá tartozó szakközépiskolákba és szakgimnáziumokba.

Vannak egészen döbbenetes helyzetben lévő iskolák is: Jászladánybanpéldául 11 tanár és tanító hiányzik a tanévkezdéshez, Hernádvécsénpedig 14.

 

Illusztráció: vaskarika.hu

 

Több településen, köztük Budapesten, Kerepesen vagy Fábiánsebestyénen is van olyan intézmény, ahol „bármely szakos” tanárt keresnek.






 

Több mint 460 olyan álláshirdetést találtak, amelyben a keresett tanár egyik szakját meg sem határozták, a hirdetésben például az szerepel, hogy „fizika-bármi”, vagy „ének-bármi”.

 

Teljesen bizonytalan, hogy kik fogják feltölteni ezt a több mint kétezer üres helyet szeptember elejéig.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top