Belföld

Horog állt egy nő lábába a Balatonnál, alig talált orvost, aki kiszedte

hvg.hu

Ide-oda küldözgettek egy kisgyerekes anyukát Balatonlellén és Balatonbogláron, mire végre talált egy orvost, aki kiszedte a lábába állt horgászhorgot, de tetanuszt így sem kapott.






Horgászhorog állt egy nő lábába Balatonlellén szerdán – írja a Szabad Pécs, amelynek egy olvasójával történt meg az eset.

 

A nő azt írta a lapnak, hogy a balatonlellei szabadstrandon a gyerekével épp le akart telepedni a part mellett, amikor belelépett az otthagyott horogba. A dolog kora délután történt, majd a nőnek a balatonboglári egészségügyi központban azt mondták, hogy ott ügyelet csak négy után van, ezért vagy várjon addig, hogy egy orvos ránézzen, vagy menjen Siófokra, ahol el tudják látni, mert a horog kiszedéséhez nekik nincs is eszközük.

 

A nő ezután egy helyi férfi tanácsára a balatonlellei mentőállomásra ment, ahol nem talált senkit, ezért mentőt hívott. A mentősök Siófokra vitték volna az ügyeletre, mert ők maguk nem szedhették ki a horgot, de végül szerencséjére a mentőorvosi kocsi (MOK) orvosa egy csipeszes ollóval kiszedte, fertőtlenítette a sebet, ellenben tetanusz injekciót nem adott be, mert mint mondta, nem volt nála és nem is adhatja be.

 






A nőnek a boglári háziorvosi ügyeletre kellett mennie a tetanuszért, ahol az orvos asszisztense azt közölte vele, hogy az éppen ügyeletes háziorvos nem írhat fel tetanuszt, ezért másnap kellett volna (immáron harmadszor) visszamennie az ügyeletre.

 

“Tanulság, Keszthelytől Siófokig 14 és 16 óra közben ne essen bajod, reméld, hogy időben jön segítség vagy érsz kórházba. A gyereket pedig ne hagyd szabadon a füves strandon, mert a horgászok a mentőorvos szerint mindent széthagynak” – írta a nő a lapnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top