Politika

Emlékeznek még, mikor Lázár János a HírTV megszűnésén poénkodott?

hvg.hu

Mosolyogva küldött selyemzsinórt márciusban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV-nek. Az egyik kormányinfón a riporter arra volt kíváncsi, Magyarország honvédelmi kiadásai mikor érik el a NATO által elvárt szintet, a GDP 2 százalékát.

 

A válasz először 2022 majd 2024 volt, de Lázár hozzátette, ehhez tartani kell a mostani szintet, így minden évben lesz emelés és beszerzés is, a választásoktól függetlenül, a következő, 2022-es választási évben is lesz beszerzés.

 

„Akkor is meg fogjuk kérdezni” – válaszolt a riporter. „Ha lesznek még” – vágta rá Lázár, akinek annyira tetszett a saját poénja, hogy megismételte még egyszer,

ha lesz még HírTV.

 

„Lesz” – érkezett a válasz. „Akkor 2022-ben találkozunk és megbeszéljük” – mondta zavart mosollyal a politikus. „Ha még miniszter lesz” – reagált a HírTVmunkatársa, és láthatóan megzavarta kissé Lázárt, mert azt találta mondani: „anélkül ember még lehetek azért, ha megengedi”.


Lázár Jánost Orbán Viktor a választás után élő adásban kirúgta, más miniszterekkel szemben nem adta meg a lehetőséget Lázárnak arra, hogy előadja a maga verzióját a távozásról – a többiek mind azzal érveltek, saját döntés alapján, más munka miatt nem tudták tovább vállalni a miniszterséget.

 

A HírTV-t pedig szerdán szántották be: Simicska Lajos kapitulációja után Nyerges Zsolt lett az új tulajdonos, a tévét Fidesz-, illetve kormánybaráttá hangolják Liszkay Gábor Magyar Idők tulajdonos szakmai tanácsaival. A tévénél tömeges létszámleépítést hajtottak végre, kirúgták a vezetőket, nem kerül többet képernyőre Kálmán Olga és Csintalan Sándor.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top