Politika

Nem csak az EP-ben, az ENSZ-ben is komolyan bírálták ma a kormányt

hvg.hu

Az ENSZ emberjogi szakértői jelentést tettek közzé, melyben elítélik Magyarországot a civilekkel és menekültekkel való bánásmód miatt.






 

Az ENSZ Ember Jogi Tanácsának (UNHRC) szakértői által közzétett írásban az áll: komolyan aggódnak a menekültek elutasítása és a civil szervezetek korlátozása miatt Magyarországért. Külön megemlítik a Stop Soros elfogadását, melyet szigorúan elítélnek.

Szerintük a kormány kommunikációja xenofób és diszkriminatív, céljuk a velük szemben kritikus hangok elhallgattatása.

 

A szakértők szerint az emberjogi aktivisták helyzete hazánkban kifejezetten ellehetetlenült. Azt is megemlítik, hogy Magyarország éheztette a kérelmük elbírálására váró menekülteket.

Mindezért azt kérik az Uniótól, avatkozzanak be a fent említett az EU számára is fontos szabadságjogok tiprásával szemben.

 

Kedden vitáztak a Magyarországot elmarasztaló Sargentini-jelentésről az Európai Parlamentben – eszerint fennáll a veszélye az európai értékek súlyos megsértésének, ezért indokolt a hetedik cikkely szerinti eljárás megindítása országunk ellen.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top