Politika

Gyalázatos eredmény, ezt nehéz lesz kimagyarázni

forrás: Facebook

Az Aging Society Indexben egy kutatócsoport  elvégzett egy összehasonlítást, melyik országban milyen jó nyugdíjasnak lenni. A kutatásban 18 országot pontoztak aszerint, hogy milyen módon gondoskodnak az idősebb lakosságról. Tragikus tény, hogy az összeállított listán a legutolsó helyen van Magyarország, a maximálisan kapható 100 pontból hazánk mindössze 23-at szerzett, míg a legjobb eredményt elérő Norvégia is csak 65-öt, a szigorú pontozás szerint. Nehéz lenne az eredményt ráfognak a szocialista kormányokra, vagy éppen Soros Györgyre, de még a “bevándorláspárti” brüsszeli bürokraták sem jöhetnek képbe, ugyanis a vizsgált szempontokban -a kormány nagy bánatára- nyoma sincs a bevándorlásnak.






 

A sorrend kialakításakor a következő szempontokat vették figyelembe:

  • Megnézték, hogy a vizsgált országokban milyen lehetőségük van az idősebb embereknek a társadalom életében, ahhoz mennyire tudnak hozzájárulni, vizsgálták, hogy milyen a 65 év felettiek foglalkoztatottsága, az általuk vállalat önkéntes munkaórák száma és milyen informális tanulási lehetőségeik vannak.
  • Megnézték, milyen az időseb korúak életminősége a várható élettartam és az 50 év felettiek mennyire elégedettek az élettel.
  • A Gini-index alapján azt is vizsgálták, milyen az idősebbek között a szegénységi arány vagy az ételbiztonság.
  • Arra is végeztek felmérést, hogy milyen az idősebbek és a fiatalabb generáció kapcsolata és milyen érzéseket táplálnak a fiatalabbak az idősebb korosztály iránt.
  • természetesen azt is górcső alá vették, hogy milyen bevétellel, nyugdíjjal rendelkeznek, illetve milyen biztonsági háló veszi őket körül.






Talán nem meglepő, hogy Norvégiát Svédország és az USA követi a sorban. Ez bizony egy nagyon durva bizonyítvány a kormánynak, amit igen nehéz lesz kimagyarázni, se óriásplakátok, se MTV nem fogja megemelni a nyugdíjakat, és csökkenteni az élelmiszerek árát. Erre a kormánynak lenne lehetősége, aki nem ezzel, hanem Európa pocskondiázásával foglalkozik.



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top