Gazdaság

Tovább költekezik a kormány, már 1708 milliárd forint az idei költségvetési hiány

hvg.hu

Hiába figyelmeztetett már a Költségvetési Tanács is, csak augusztus végéig 1708 milliárd forint hiány jött össze a központi költségvetésben.






 

Augusztusban az államháztartás központi alrendszere 155,3 milliárd forint hiányt mutatott, kevesebbet az egy évvel korábbi 163,1 milliárd forintnál, de több mint kétszeresét az előző havi 70,4 milliárd forintos deficitnek.

A központi költségvetés hiánya az első nyolc hónapban 1708,0 milliárd forint volt.

 

Az államháztartási hiány már az önkormányzatok nélkül számolva is 1646,2 milliárd forintra emelkedett az első nyolc hónapban, ami az 1311,4 milliárd forintos éves előirányzat 121,0 százaléka – közölte a Pénzügyminisztérium.

 

Az elkülönített állami pénzalapok 21,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 40,0 milliárd forintos többletet értek el.

A pénzforgalmi hiánycél teljesülését jelentős mértékű kockázatok övezik

– ez áll a Költségvetési Tanács elemzésében, amelyet Kovács Árpád és Matolcsy György jegyez. A hiány egyik oka az uniós támogatások elmaradása. Az első félévben a kormány 800 milliárd forinttal több uniós támogatást fizetett ki, mint amennyit az Európai Bizottság átutalt. A másik fontos ok az, hogy a minisztériumi költések jobban növekedtek, mint amit eredetileg vártak.






forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top