Politika

Bunkóságból jeles! Ezt még Orbántól sem várták!

forrás: MTI

Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel elnöke egy bekeretezett üdvözlőkártyával köszöntötte 75. születésnapján Lech Walesa Nobel-békedíjas egykori lengyel államfőt, akit hazájában az egyik legnagyobb szabadsághősének tartanak. Bár politikai pályája végére elvesztette az emberek támogatását, mégis vitathatatlanul a lengyel rendszerváltás ikonikus figurája, melyet mai is nagy tisztelet övez európai körökben. Az üdvözlőkártyát a tervek szerint a tanács vezetői és tagjai, tehát az EU tagállamainak első számú vezetői is aláírták volna. Ezt két kivétellel meg is tették, Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök nem volt hajlandó szignózni az üdvözlőkártyát.






 

pestibulvar.hu

 






Orbán döntésén nem lepődünk meg, hiszen a Szolidaritás egykori vezetője, a lengyel ellenzék volt vezére sosem rejtette véka alá negatív véleményét a magyar kormányról. Igaz,  az 1998-as választások előtt még együtt kampányolt Orbán Viktorral a Fidesz győzelméért, de mint tudjuk, a hála nem politikai kategória, pláne nem Orbánnál.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top