Politika

Míg Orbán Garancsival röpköd, itt a földön drágul a hús, a tej, a kenyér

Pestibulvar.hu

Az év végéig átlagosan 10-12 százalékkal emelkednek a legfontosabb élelmiszerek, mint a sertés- és baromfihús, kenyér, tej és tejtermék árai – írja a Népszava.






 

A sertéscomb például kilónként 120-130, a csirke mellfilé 150-160 míg a kenyér minőségtől, fajtától függően 25-80 forinttal lehet drágább. Az UHT és az ESL tej ára egyelőre nem változik, mert azok jövő januártól 5 százalékos áfakörbe kerülnek.

Az 5 százalékos áfakört 2015-ben vezették be, de annak hatása egyelőre nem nagyon érezhető. A sertéscomb kilója jelenleg 1210 forint, ez az elmúlt 2,5 évben 16 százalékos drágulást jelentett.

Az áremelkedésnek több oka is van: több mint 10 százalékkal kevesebb búza termett az idén, az időjárás sem Magyarországon, sem Európában nem kedvezett a termésnek; drága a takarmány; növekedtek a költségek (áram, üzemanyag, bérek).

 

Míg Orbán Garancsival röpköd, itt a földön drágul a hús, a tej, a kenyér cikk eredetileg a Szabadhír -n jelent meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top