Politika

Túlmegy minden határon: így fenyegetőzött Orbán a közrádióban

Fotó: Koszticsák Szilárd - MTI

Fenyegetőző kedvében találhatták a hallgatók Orbán Viktor miniszterelnököt szokásos péntek reggeli Kossuth Rádiós interjújában. A kormányfő arra a kérdésre, hogy mit szól a héten ellene megindult “lejáratókampányhoz”, azt válaszolta: “világossá kell tenni: ha valaki idesuhint, akkor arra számíthat, hogy olyan lesz a fogadjisten, amilyen az adjonisten volt”.


 

Bár nem derült ki egyértelműen, Orbán minden bizonnyal az Átlátszó eheti cikkére reagált, amiből megtudhattuk, hogy a miniszterelnök az állami közbeszerzések egyik koronázatlan királyának, Garancsi Istvánnak a luxusgépén utazott ki a nyáron a MOL-Vidi FC BL-selejtezőjére.

 

A fenyegetőzés nem ismeretlen a magyar miniszterelnöktől: március 15-én az ünnepi beszédében (!) egyszer már megfenyegette a magyarokat, akkor úgy fogalmazott: “erkölcsi, politikai és jogi elégtételt fog venni a választások után”. Becsületére legyen mondva, nem a levegőbe beszélt, elég csak az azóta beszántott Magyar Nemzetre, Heti Válaszra, a visszafideszesített HírTV-re vagy a civileket listázó és gyalázó Figyelő cikkeire gondolni.


Orbán azzal is megkísérelte hárítani a róla szóló híreket, hogy megpróbálta összemosni azokat a migrációval és a jövő évi EP-választási kampánnyal. Ha jól értjük tehát a miniszterelnök szavait, ha a még létező szabad sajtó beszámol arról, hogy imádott oligarchái támogatásából szabadidejében olyan luxusutakon mulatozik, amilyeneket egy átlagos magyar adófizető sosem tudna kigazdálkodni magának, akkor minden bizonnyal valamiféle bevándorláspárti erők megrendelését teljesíti.

 

A kormányfő elguruló gyógyszerére legjobban az ő szavaival tudunk reagálni: kedves Olvasóink, ne azt figyeljék, amit a miniszterelnök mond, figyeljék inkább azt, amit tesz. És hogy mit tesz? Először egy milliárdos lekötelezettjévé válik, s miután lebukik, nem csak hazudik róla, de még meg is fenyegeti azokat, akik úgy gondolják, Magyarország polgárainak joguk van tudni, miféle ember az ország miniszterelnöke.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top