Politika

Orbán Viktor a magánrepülőgépes luxusútról: Harminc éve is így mentem

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az Országgyűlésben az azonnali kérdések óráján megjelent Orbán Viktor miniszterelnök is, akitől a jobbikos Szilágyi György kérdezte meg, nem tartja-e aggályosnak, hogy magánrepülőgépes utakat fogad el egy oligarchától, a magát miniszterelnöki kötélbarátnak nevező Garancsi Istvántól. Ő – jelezte – több mint aggályosnak tartja, hogy egy miniszterelnök ilyen juttatást fogad el, a kormánytisztviselők etikai kódexe is szerepel, hogy lekötelező értékű ajándékot nem szabad elfogadni.






– Gratulálok, hogy felfedezte a spanyolviaszt. Harminc éve is mindig így mentem, és ezután is így fogok utazni, legyen szó sportról, gazdaságról, hiába támadnak akár minden héten

– válaszolt Szilágyi Györgynek a miniszterelnök.

 

Szilágyi György erre válasziul megjegyezte, ő továbbra is aggályosnak, korrupciót sejtető döntésnek tartja, hogy egy miniszterelnök hasonló ajándékokat fogad el, amire Orbán Viktor azt mondta

– Szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni.

 

Ehhez hozzáfűzte, hogy Szilágyi Györgyöt nyilvánvalóan a személyes sérelem vezérli, hiszen a jobbikos politikus és családja nagy haszonélvezője volt a félkarú rablóknak, amelyeket az Orbán-kormány tiltott be.

 






Orbán Viktorról egy hete az Átlátszó írta meg, hogy egy Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépen utazott el Várnába a MOL Vidi Ludgorec elleni meccsére. Később Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök Népszavának adott válaszából derült ki, hogy az útját a magyar futballklub tulajdonosa, a cégeivel közpénzmilliárdokat nyerő Garancsi István fizette.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top