Politika

„Orbán Viktor méltatlanná vált Magyarország kormányzására”

Fotó: Népszabadság-archív/M. Schmidt János

Az elmúlt harminc év legnagyobb korrupciós beismerésének nevezte a jobbikos Szilágyi György Orbán Viktor parlamenti válaszát a luxus-repülőútjaival kapcsolatos kérdésre. Az ellenzéki képviselő kijelentette: a kormányfő méltatlanná vált Magyarország kormányzására.






 

A miniszterelnököt repülőútjairól az Országgyűlés hétfői ülésén kérdezte Szilágyi György, kifogásolva, hogy Orbán Viktor ilyen értékes luxusutakat fogad el egy olyan vállalkozótól, aki a kormányzása alatt európai uniós és magyar költségvetési pénzekre kiírt pályázatok garmadát nyeri el. Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott: – Amit ön kifogásol, az harminc év óta így van, harminc év óta mindig is így mentem, jövő héten is így fogok menni, és az azutáni hetekben is így fogok menni. A miniszterelnök később hasonlóan pikírt stílusban válaszolt az MSZP-s Harangozó Tamásnak is.

 

Az ellenzéki képviselő az ezt követően tartott sajtótájékoztatóján közölte: ez a korrupció nyílt beismerése, amire még büszke is a magyar miniszterelnök, felvetve, hogy „vajon már Soros György is röptette Orbán Viktort”, amikor ösztöndíjat kapott tőle. Szerinte ebbe a beismerésbe Európában bárki belebukna.

– A magyar politikatörténelem legnagyobb adócsalása és korrupciós botránya zajlik a szemünk előtt

– mondta a jobbikos politikus. Szilágyi György hangsúlyozta: a kifogásolt túrák nem hivatalos vagy a miniszterelnök által fizetett magánutak voltak, hanem „oligarchák által a miniszterelnöknek juttatott luxus-ajándékutak”, megjegyezve, hogy a kifogásolt utakat álló Garancsi István volt az elmúlt nyolc év egyik legnagyobb nyertese, aki súlyos milliárdokat keresett az uniós és magyar költségvetési pénzekből finanszírozott pályázatokon.






 

Garancsi István az építőiparban utazó Market Zrt. tulajdonosa, amely augusztusban nyert el egy 930 milliós kórházfelújítást, a Szent Ferenc Kórházét, és 10,67 milliárdért építheti fel az új országgyűlési irodaházat Kossuth téren, a volt MTESZ-székház területén. Másik cége, a Mobil Adat Kft. szállíthatja a SIM-kártyákat a NAV online pénztárgépeibe, az érdekeltségébe tartozó ESMA Zrt. májusban öt évre megkapta a budapesti elefántfülés hirdetések használati jogát, a tulajdonában lévő G4S Készpénzlogisztikai Kft. pedig a MÁV bevételét szállíthatja 466 millió forintért, az eredetileg becsült árnál 176 millióval többért.

 

Orbán Viktorról egy hete az Átlátszó írta meg, hogy egy Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépen utazott el Várnába a MOL Vidi Ludgorec elleni meccsére. Később Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök Népszavának adott válaszából derült ki, hogy az útját a magyar futballklub tulajdonosa, a cégeivel közpénzmilliárdokat nyerő Garancsi fizette.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top