Belföld

“Folytatódik a káosz az egészségügyben”

Tovább folytatódik a káosz az egészségügyért felelős államtitkár váratlan lemondása után, mondja Komáromi Zoltán. Az ismert háziorvos nem sok jóra számít az ellátórendszerben a következő időszakban sem.





 

Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó kedden, a hír hallatán pedig azóta is csak találgatni lehet, vajon mi állhat a hátterében. Felhívtuk ezért azt az embert, aki az egészségügy területére is rálát, ugyanakkor szakmabeli létére a véleményét is vállalja.

Komáromi Zoltán, vagyis „az ország háziorvosa” a Sztárklikknek a viharos távozásról azt mondta, egyelőre nem sok információ jutott el hozzá a keddi lemondással kapcsolatban, azt azonban minimum jelzésértékűnek tartja, hogy Nagy Anikó nem az őt felügyelő Kásler Miklósnak, hanem a köztársasági elnöknek és a kormányfőnek nyújtotta át a felmondólevelét.

 

A háziorvos szerint az egészségügyből érkező Káslert Orbán Viktor a tavasszal azért nevezte ki emberi erőforrás miniszterré, hogy szakmailag ne támadhassák úgy, mint elődjét, Balog Zoltánt. „Arra azonban nem számíthatott, hogy Miklós elkezd majd tízparancsolatozni, meg ősmagyarozni, és mindenféléket nyilatkozni a kormánypárti sajtónak” – mondja.

Ugyanakkor, amióta Káslert megtették miniszternek, nem jelent meg a szakmai nyilvánosság előtt – hívja fel a figyelmet Komáromi Zoltán. Sem a legutóbbi országos szakmai rendezvényre nem ment el, sem a közeljövőben esedékes találkozókon nem várható a megjelenése. „Márpedig a szakmát nem szabad figyelmen kívül hagyni és ellenségként kezelni” – teszi hozzá.

Komáromi Zoltán szerint Kásler Miklós eltűnésének oka vagy az, hogy menekül, vagy mostanra ő is belátta, hogy nincsen semmilyen szakmai programja a kormánynak az egészségügyre vonatkozóan.

Az állítólag már elkészült öt nemzeti népegészségügyi programot a mai napig nem lehet letölteni sehonnan, ezek olyanok, mint Colombo felesége – fogalmazott a Sztárklikknek Komáromi, aki szerint most először is keresni kell egy megbízható államtitkárt, ám ez nem lesz könnyű, mert úgy tudja, Nagy Anikóval a helyettese, Fábián Attila is vette a kalapját…

 

 

 

forrás: sztarklikk.hu

 

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top