Belföld

DK: ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet

A DK feljelentést tesz az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betegének elhalálozása ügyében. A párt szerint most már emberéleteket követel az egészségügy irányításában tapasztalható fejetlenség. Azt követelik amit már korábban többször: ki kell hirdetni az egészségügyi válsághelyzetet.





 

 

 

A meghalt férfi gyógykezelését ugyan megkezdte a doktor, ám a beavatkozásra nem kerülhetett sor, mert eltávolították munkahelyéről. Mindez annak a következménye, hogy az ügyben közvetíteni próbáló Nagy Anikó államtitkárnak távoznia kellett, mert megromlott viszonya Kásler Miklóssal – állítja a DK, egyúttal büntetőfeljelentést is tesz, hogy pontosan kiderüljön, ki a felelős a történtekért.

Korábban az MSZP is bejelentette, hogy feljelentést tesz.

 

A Népszava írta meg csütörtök délelőtt, hogy meghalt az Országos Kardiológia Intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege. A lap szerint az 55 éves férfit július közepén vizsgálták meg a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. A férfinak egyszerűen átszakadt a főverőere. Kiderült, hogy a betegnek speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége.

 

 

forrás: sztarklikk.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top