Politika

“Ott fogunk lihegni minden fideszes nyakában!” – A DK ki akarja kényszeríteni az otthonápolók minimálbérét

Gyurcsányék az önkormányzati képviselőiket is bevonják a nyomásgyakorlásba.





 

 

A Demokratikus Koalíció nem adja fel a célt, hogy kikényszerítse a kormánytól: foglalkoztatási jogviszonyként ismerjék el, és ennek megfelelően legalább a minimálbérrel jutalmazzák azon emberek munkáját, akik a nap 24 órájában, a hét 7 napján ápolják szeretteiket otthon.

Varju László, a DK alelnöke szombaton közölte: a párt önkormányzati politikusai egyesével, a lakhelyükön fognak csatlakozni az otthonápolók civil mozgalmához, és helyileg fognak nyomást gyakorolni azért, hogy az otthonápolást munkaként ismerje el a kormány.

Varga Zoltán, a DK debreceni önkormányzati képviselője ugyanitt azt mondta: fel akarják rázni az embereket, a Fidesz parlamenti képviselőit pedig választókörzeteikben fogják szembesíteni azzal, hogy az otthonápolók milyen embertelen körülmények között kénytelenek ápolni szeretteiket.

“Nem arra van szükség, hogy

Orbán Viktor 17 milliárdos repülővel repkedjen a világban,

hanem hogy ezek az emberek békében, nyugalomban tudják ápolni családtagjaikat.

Ott fogunk lihegni minden fideszes parlamenti képviselő nyakában, számon fogjuk őket kérni, szembesíteni fogjuk őket az aljassággal!”

– közölte Varga Zoltán.

Videó:

 

 

 

 

forrás: nyugatifeny.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top