Belföld

Elegük van a tanároknak, hatalmas sztrájk jöhet

Elege van a pedagógusoknak az ingyenmunkából és a túlterheltségből, ezért négy pontból álló petíciót indított útjára a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), amelyben a tanárok felszólítják az Orbán-kormányt, hogy csökkentse a túlterheltségüket és rendezze a a béreket a közoktatásban – derül ki a Népszava cikkéből.





 

Szűcs Tamás PDSZ-elnök a lapnak elmondta, bírósági keresetek beadására buzdítják a tanárokat, a szakszervezeti vezetők pedig összehangoltan fogják benyújtani három évre visszamenőleg ­követelt összegről szóló bírósági kereseteket.

Jelezte azt is, a PDSZ kész élni a a polgári engedetlenség eszközével is, ha pedig az Orbán-kormány nem lép, akkor sztrájkba lépnek.

 

A petíció követeli, hogy

– állítsák vissza a pedagógusok kötelező óraszámát a Közoktatási törvényben korábban rögzítettek szerint, de legfeljebb 22 tanórára,

– a Munka törvénykönyve és egyéb jogszabályok alapján járó többletmunkát minden esetben fizessék ki a munkáltatók,

– legalább 50 százalékos illetményemeléssel rendezzék az oktatásban közalkalmazotti bértábla alapján besorolt munkavállalók bérét,

– a pedagógusok illetményét meghatározó vetítési alap automatikusan kövesse a mindenkori minimálbért úgy, ahogy azt az eredeti jogszabály előírta.

 

 

 

forrás: sztarklikk.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top