Politika

Egyet tippelhet, ki jár jól a lakástakarékok kicsinálásával

Forrás: Rogán Antal - Facebook

Segítünk: köze van a propagandaminiszterhez.






 

125 igen, 49 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett elfogadta kedden a parlament azt a javaslatot, amely felfüggesztené a lakástakarék-pénztárak állami támogatását. Az eddig évente maximum 72 ezer forintos támogatásnak így akár már holnaptól búcsút lehet inteni.

 

A javaslatot jegyző Bánki Erik mindenféle álszociális érvvel próbálta indokolni a tervezetet, mint pl. hogy elejét szeretnék vele venni, hogy a szolgáltatók „extraprofitot” realizáljanak a támogatásokból. Úgy tűnik, újra bevetnék tehát a rezsiharc régi jól bevált varázsszavát, hogy a lakosság alapvető érdekeivel ellentétes törekvéseiket szociális, nemzetféltő köntösbe csomagolják.

Ha kicsit közelebbről is megvizsgáljuk a kérdést, egyből világossá válhat azonban, hogy merről fúj a szél. Információink szerint a javaslat célja valójában az lehet, hogy helyzetbe hozzák a Rogán Antal progandaminiszter-közeli nemzeti otthonteremtési közösségeket (nok) szervező céget, a Central NOK Szervező Zrt.-t. A csak lakáslottóként emlegetett konstrukció nem válthatta be a hozzá fűzött reményeket, pedig már a bevezésétől fogva a lakástakarék-pénztárak ügyfeleire ácsingózhatott. Mostantól úgy tűnik, semmi nem állhat Rogánék útjába.






 

A szektor szakértői szerint ugyan a nok bevezetése óta világos volt, hogy a kormány a babérjaikra törekedhet, az azonban még őket is meglepetésként érte, hogy két nap alatt felszámolnak egy két évtizedes iparágat. Ezt talán még mi is túlzásnak tartanánk, ha nem tudnánk, hogy a harmadik kétharmad óta eltelt néhány hónapban lényegében szinte az utolsó ellensúlyok is eltűntek a rendszerből. Ha ebből a szemszögből vizsgáljuk a lépést, az kevésbé megdöbbentő, mint inkább sajnos nagyon is logikus.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top