Politika

“Ne írd alá, János!” – még ennyit sem tudtunk kiáltani, már meg is történt a baj

Pestibulvar.hu

Csak úgy ég a keze alatt a munka a köztársasági elnöknek.






 

Kedd estére rekordsebességgel alá is írta Áder János köztársasági elnök a hétfőn bedobott, tegnap pedig kivételes eljárásban meg is szavazott lakástakarék-törvényt, ami megszünteti a lakástakarékok állami támogatását. Hogy mi volt ilyen sietős a nemzet horgászának, azt a magyar átlaghalandó sosem fogja megtudni, mindenesetre aki netán ma még abban reménykedett, hogy gyorsan köt egy új szerződést, ne tegye, mert a Magyar Közlöny szerint szerdától már érvényben is van az új törvény.

 

Az eset remekül illusztrálja, milyen szinten kiüresedett a (néhai) köztársaság egyik legfontosabb egyensúlyi intézménye, a köztársasági elnöki hivatal, mely eredetileg egy pártok felett álló közjogi pozíciót volt hivatott betölteni, ám mára az állampártnak a demokrácia díszletét legitimizáló üres bábjátékává vált. Ha esetleg valaki emiatt azt érezné, hogy az ország közjogi méltóságai a feje fölött döntenek az életéről, annak álljon megnyugtatásként Rogán Antal néhány nappal ezelőtt tett kijelentése:

MI SOHA NEM HOZTUNK MEG EGYETLEN FONTOS DÖNTÉST SEM ANÉLKÜL, HOGY NE FORDULTUNK VOLNA AZ EMBEREKHEZ.

 

És tényleg nem, már csak annyi dolgunk maradt, hogy odatartsuk a másik orcánkat is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top