Politika

Ha egy fideszes polgármester az önkormányzat pénzéből osztogat ajándékot választások idején, többé nem minősül majd kampánytevékenységnek

168ora.hu

Az Unión kívül élő határon túli magyarok EP-szavazási részvételén kívül további érdekességeket tartalmaz a kormánypárti választási módosítócsomag. A hvg.hu vette észre, hogy a jövőben nem csak a magánszemélyek közötti kommunikáció nem minősül kampánytevékenységnek, de az sem, ha állami, önkormányzati szervek alaptevékenységükbe tartozó dolgokat tesznek.






 

Az indoklás a Kúria 2014-es döntéseire vonatkozik. Egy ilyen ügy például azt állapította meg, hogy ha az önkormányzatnak éppen a kampányidőszakban támad kedve húsvéti sonkát osztani, az valójában nem minősül kampánytevékenységnek – hiszen ez a tevékenység az önkormányzat tevékenységi körébe tartozhat.

 

És találni egy praktikus rendelkezést is: ha valaki lakcímétől eltérő helyre kér mozgóurnát, a kérelmet egyben átjelentkezésnek is tekinti a rendszer.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top