Politika

Amerikából üzentek Orbánnak: vajon megérti?

Pestibulvar.hu

Orbán bár a kormányfők közül először állt ki Trump mellett az amerikai választási kampányban, még sem úgy alakulnak a magyar-amerikai kapcsolatok, ahogy ő azt szeretné. Trump elnökké való választása óta például nem tud kicsikarni magának egy személyes találkozót, miközben mindenki azt gondolta, hogy ez menni fog a Trump melletti hazardírozós kiállása után.


 

Most az USA nagykövete David Cornstein látogatott Szegedre, ahol Botka László városvezetővel találkozott, aki mellesleg egy ideig Orbán kihívója is volt, és ellenzékből irányítja a várost igen sikeresen. Persze nem vonhatjuk kétségbe, hogy a nagykövetet valóban érdekelte a szegedi halászlé elkészítésének fortélya, de aki jártas a diplomáciában, az érti, miről van szó. Főképp, hogy az október 12-i látogatásról a diplomata , és a budapesti amerikai nagykövetség közösségi oldala szerint is igen tartalmas és informatív napot töltött el a városban.

 

Valószínűleg, nem a zsinagóga meglátogatása és nem is a 25 középiskolás diákkal folytatott beszélgetés volt az informatív, hanem a Botkával eltöltött ebédidő. Az, hogy mi hangzott el ezen a beszélgetésen nem tudjuk, de erős jelzés a kormányzatnak, ha a nagykövet ilyen pozitívan értékeli egy ellenzéki vezetővel a találkozóját, miközben a CEU ügyében, vagy az ukrán-magyar konfliktust értékelve erős kritikákat fogalmaz meg Orbánékkal szemben.

KÖSZÖNJÜK, SZEGED! CORNSTEIN NAGYKÖVET EGY RENDKÍVÜL ÉRDEKES ÉS INFORMATÍV LÁTOGATÁST TETT A VÁROSBAN OKTÓBER 12-ÉN….

KÖZZÉTETTE: US EMBASSY BUDAPEST – 2018. OKTÓBER 16., KEDD

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top