Politika

Nehéz idők várnak Orbánra – Manfred Weber az Európai Néppárt vezetője bekeményít!

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs / MTI

A jelenlegi magyar kormány számtalan olyan intézkedést hozott már, amivel kihúzta a gyufát az Európai Parlamentben. Ennek következménye volt a Sargentini-jelentés is, melyet saját Európai Parlamenti pártcsaládjának nagy része is támogatott.






 

Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) vezetője kedden Prágában adott nyilatkozatot, melyben kifejtette, hogy jelenleg a pártja egyik tagja se kezdeményezte a Fidesz kizárását az EPP-ből. Azonban azt kijelentette, az alapjogok megkérdőjelezésének nincs helye az Európai Néppártban és ezért szavazta meg az EP javaslatát a Magyarország elleni jogállamisági eljárás megindítására, adta hírül a 444.hu.

 

A Néppárt vezetője ugyanakkor kijelentette, hogy nyomást fog gyakorolni Orbán Viktorra az európai alapelvek betartása érdekében.
„Ugyanakkor világos, hogy Orbán Viktornak mint a pártcsalád tagjának tiszteletben kell tartania az alapjogokat és az alapelveket. Ebben nyomást fogunk gyakorolni rá.”

Tehát kizárás egyelőre nem fenyegeti a Fideszt az Európai Néppártból, de ott se nézik jó szemmel mindazt, amit csinálnak. A kérdés már csak az, mivel tudnak majd nyomást gyakorolni rájuk és eredményes lesz-e az EPP próbálkozása.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!




Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top