Politika

Elszólta magát Szijjártó: kiderült mi az igazi ok

Forrás: MTI

Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf múlthéten nyújtották be azt a törvénymódosítási javaslatot, ami teljesen megváltoztatná a munkásokat érintő rendelkezéseket. A javaslat szerint a jelenleg elrendelhető rendkívüli munkaidő mértékét amit egy évben kiadhatnak 250 óráról 400 órára növelnék, adta hírül a 444.hu.






 

Ez ellen a javaslat ellen több szakszervezet is szót emelt már, valamint az emberek nagy többsége elítéli a módosítást. Ráadásul a törvényjavaslat lehetővé tenné azt is, hogy az elrendelt túlórákat csak évekkel később fizessék ki a munkáltatók.

Egyesek szerint ez nyilvánvalóan csak a multiknak kedvez majd és kizsákmányolja a munkavállalókat.

 

Szijjártó Péter külügyminiszter Düsseldorfban számolt be újságíróknak arról, hogy a német multik örülnek a magyar kormány törvénymódosító javaslatának. Az egyre terjeszkedő cégekre kedvezőtlenül hatott a kivándorlás és munkaerőhiánnyal küzdöttek, ez a javaslat ami lehetővé tenné nekik, hogy egy embert több munkaórában dolgoztassanak azonban megoldást jelenthet nekik.

“A Magyarországon beruházó észak-rajna-vesztfáliai cégek egyértelműen kedvezően fogadták a magyar kormány azon törvénymódosító javaslatait, amelyek tovább növelik az ország versenyképességét, és a korábban kihívásként emlegetett munkaerőpiaci helyzeten javítanak.” – mondta Szijjártó Péter

Tehát míg a kormány álláspontja szerint a munkavállalók szeretnének többet dolgozni, addig valójában úgy látszik, hogy ezek a döntések csak a multik kiszolgálását erősítik.

A külügyminiszter szerint “a rendkívül alacsony munkanélküliségből adódó kihívások miatt az itteni vállalatok már régóta kérték, hogy biztosítsák nekik: megnövekedett beruházásaikhoz a szükséges munkaerő rendelkezésre fog állni.” Szijjártó szerint tehát, ezekkel az intézkedésekkel a magyar munkaerőpiacot még versenyképesebbé tudják tenni és így a külföldi multikat itt tudják tartani.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top