Politika

Onnan jött a kritika, ahonnan legkevésbé várta

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az egészségügy tarthatatlan helyzetével mindenki tisztában van, még azok is, akiknek nem volt tapasztalata a közelmúltban az ellátó rendszer hiányosságaival. A sajtóban nap mint nap olvasni elképesztő történeteket, amikről inkább gondolná az ember, hogy egy észak-koreai kórházban estek meg, mint idehaza. Csak a vak nem látja a hiányosságokat és a szükséges lépéseket.


 

Éger István a Magyar Orvosi Kamara elnöke beszélt a kamara országos küldöttközgyűlése után arról, hogy 1000 milliárd forint hiányzik ma az egészségügyből, ennyi pénz kellene a rendbetételéhez. Véleménye szerint  a megígért bérfelzárkóztatási folyamat megtorpant, az intézményi adósságállomány évről évre újra termelődik, mértéke jelenleg 50 milliárd forint feletti. A lejárt adósságok részleges vagy teljes kifizetése nem jelent konszolidációt, hiszen a hiányos finanszírozás miatt az adósságok újrakeletkeznek majd. Beszélt arról is, hogy  a támogatási programok ellenére sem volt annyi betöltetlen háziorvosi és fogorvosi praxis, mint most, és sok helyen nincsenek meg a gyógyításhoz szükséges személyi és tárgyi minimumfeltételek.

 

Éger István nem vádolható meg a baloldallal való szimpatizálással. Az előző baloldal vezette egészségügyi kormányzatokat heves kamarai kritikával illette. Lehetséges, hogy akkor sem a szakmai szempontok vezették, hanem a pozíció reménye, de kritikai munkássága ellenére sem kapott pozíciót az új kormánytól.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top