Politika

Brutális kritika: támogatóitól kapott durva mondatokat

Professzorok Batthyány Körének saját meghatározásuk szerint az a célja,  “hogy a polgári értékrendet magukénak valló, ezen értékrend érvényesítéséért tenni akaró egyetemi tanárok közös munkájának keretet biztosítson … szakmai és erkölcsi támogatást ajánl a polgári Magyarország megteremtését céljuknak tekintő, és azt hitelesen meghirdetni képes politikai pártoknak és politikusoknak”. A társaság 1995-ben jött létre, amikor még a Fidesz nem koptatta el, és nem silányította politikai termékké a “polgári Magyarország” kifejezést.

 

 





 

2006-ban nyilatkozatban szólítottak fel mindenkit, hogy a szavazáson a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogassák, e mellett folyamatos kritikával illették a baloldali kormányokat. Most azonban legújabb elemzésükben bár hitet tesznek a kormány politikája mellett, közben mégis olyan kritikákat fogalmaznak meg, amit nem tesz zsebre a Fidesz. A korrupcióról például azt mondják:

“Vissza kell szorítani a korrupció minden formáját az adóelkerüléstől a járadékvadászatig, melynek során nem valós teljesítménnyel, hanem politikai segítséggel, a törvények kijátszásával akarnak egyesek új vagyont létrehozni vagy versenyelőnyt szerezni.”

No, ha ez nem Tiborcz Istvánnak, a kormányfő vejének szól, vagy nem Orbán más haverjainak, PénztárosMészáros Lőrincnek, akkor nem tudjuk kinek, az üzenet tiszta és világos. Annak ellenére, hogy némely mondatokkal csontig benyalnak Orbán hátsójába, az írásuk elején azért világossá teszik, miért tudja Orbán lezülleszteni az országot:

“Bírálatunk nem csak a hatalomnak szól, hanem a társadalmi közegnek is, hiszen annak nem csekély szerepe van a megválasztott vezetők által követett politika kialakításában.”

 

 

 





Mi azért nem tennénk felelőssé az egész társadalmat a korrupt és tolvaj kormány minden bűnéért, de abban igaza van a társaságnak, hogy minden hatalom csak addig mehet el, ameddig a nép engedi. Ha a társadalom lenyeli, hogy kilopják a szemét, hogy lépésről-lépésre lebontják a demokrácia minden fontos építőkövét, akkor bizony felmerül a kérdés, vajon tényleg erre van-e szüksége a magyaroknak?

Szinte biztos vagyok benne, hogy ha ma nem az Európai Unióban élnénk, és nem mehetett volna el 500 ezer ember szabadon, új életet kezdeni más országba, akkor Orbán már csak egy rossz emlék lenne. Ma, a társadalom legerősebb, legaktívabb és legnyitottabb része nem él Magyarországon. Azok, akik rendszereket szoktak megdönteni, azok akik tudják saját sorsukat formálni, ha kell választáson, ha kell az utcán.

Nem hiába üldözték el őket.

 

 

forrás 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top