Politika

Elvették a magánnyugdíjat, a cafetériát, most pedig a szabadságunkra fáj a foguk

Fotó: Molnár Ádám - Népszava

“Szevasztok, dolgozó magyarok!”






Így köszöntötte a tüntetőket Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, majd folytatta:

“Magyarországon mi cipeljük a hátunkon a legnagyobb terhet, cserébe ezért Európa legkisebb bérét kapjuk. Közben elvették a magánnyugdíjat, cafeteriát, most pedig még több munkára, rabszolgamunkára kötelezik a magyart. Persze, önkéntesen. Ebben az országban mindenre van pénz, csak a bérünkre nincs.”

 

Kordás elmondta, hétfőtől országos útlezárásokat szerveznek, és arra kérte a tüntető tömeget, hogy minél többen vegyenek ezen részt. A tüntetésen résztvevők között megtalálhatóak voltak a szakszervezeti dolgozók, Vasasok, pedagógusok, az Audi Hungáriától érkezettek, de civilekkel is lehetett találkozni, ott volt  például a Város mindenkiért is. Egyetemisták is feltűntek a tömegben, CEU melletti transzparensekkel, de „Szabad Egyetem”, „Nem vagyok áru” feliratú táblákat is látni.

 

A ellenzéki politikusok is megjelentek a rendezvényen, de nem tolták magukat előre, csak részvételükkel fejezték ki szolidaritásukat. Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila, Ujhelyi István, Tóth Bertalan, Molnár Csaba, Komjáthy Imre tűnt fel a tömegben Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc mellett.






 

Pestibulvar.hu

 

A tüntetés vége és a beszédek eredetileg a Kossuth téren lettek volna, de azt a rendőrség egy mondvacsinált indokkal az utolsó pillanatban lezárta.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top