Politika

Megint cserbenhagyták a magyarokat!

Pestibulvar.hu

Semmi különös, csak a Fidesz megint cserbenhagyta a magyarokat!


 

Ujhelyi István szocialista EP képviselőtől kaptuk a következő hírt:

A Fidesz képviselőinek furcsa aberrációja, hogy amikor csak tehetik: szembe mennek a magyar emberek és a magyar munkavállalók érdekeivel. Most sem okoztak csalódást.

 

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén néhány perccel ezelőtt jobb- és baloldali nagy többséggel döntöttünk az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról, amelyet a Fidesz képviselői – összhangban az Orbán-kormány eddig képviselt illiberális álláspontjával – nem támogattak. Ez nem érdekképviselet, ez a magyar emberek elárulása.

 

Az Európai Munkaügyi Hatóság jövőbeni feladata biztosítani, hogy a munkavállalók mobilitására vonatkozó uniós szabályokat EU-szerte minden tagállamban méltányosan, egyszerűen és hatékonyan érvényre juttassák, de szintén ennek a hatóságnak lesz feladata fellépni a szociális és munkaügyi szabályokkal való – akár határokon átnyúló – visszaélések ellen is. Leegyszerűsítve: ez az uniós intézmény védi és támogatja például azokat az uniós polgárokat, akik rövidebb vagy hosszabb időre egy másik tagállamba mennek dolgozni.


 

A Fidesz már régóta egyértelművé tette, hogy másodrangú állampolgárként tekint a kivándorolt tömegekre és semmibe veszi a munkavállalók jogait, illetve érdekeit. Ezért is alkalmatlanok a magyar emberek európai képviseletére.

 

Ujhelyi István

az MSZP európai parlamenti képviselője

Strasbourg – 2018. 12. 11.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top