Politika

Most az uniós munkavállalók érdekeit védő Európai Munkaügyi Hatóságot szavazta le a Fidesz

168ora.hu

– A Fidesz képviselőinek furcsa aberrációja, hogy amikor csak tehetik, szembe mennek a magyar emberek és a magyar munkavállalók érdekeivel. Most sem okoztak csalódást – közölte Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője felhívta a figyelmet:

az Európai Parlament mai plenáris ülésén jobb- és baloldali nagy többséggel döntöttek az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról, amelyet a Fidesz képviselői – összhangban az Orbán-kormány eddig képviselt illiberális álláspontjával – nem támogattak.

 






– Ez nem érdekképviselet, ez a magyar emberek elárulása – írta Ujhelyi, emlékeztetve arra: az Európai Munkaügyi Hatóság jövőbeni feladata biztosítani, hogy a munkavállalók mobilitására vonatkozó uniós szabályokat EU-szerte minden tagállamban méltányosan, egyszerűen és hatékonyan érvényre juttassák, de szintén ennek a hatóságnak lesz feladata fellépni a szociális és munkaügyi szabályokkal való – akár határokon átnyúló – visszaélések ellen is.

Leegyszerűsítve: ez az uniós intézmény védi és támogatja például azokat az uniós polgárokat, akik rövidebb vagy hosszabb időre egy másik tagállamba mennek dolgozni.

 

– A Fidesz már régóta egyértelművé tette, hogy másodrangú állampolgárként tekint a kivándorolt tömegekre és semmibe veszi a munkavállalók jogait, illetve érdekeit. Ezért is alkalmatlanok a magyar emberek európai képviseletére – zárta rövidre a szocialista EP-képviselő.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top