Politika

Orbán megszólalt a rabszolgatörvényről: a munkások oldalán áll, hogy többet dolgozhassanak

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem cáfolta egyértelműen, hogy a német multik kérték volna a törvénymódosítást, szerinte „buta bürokratikus akadályok miatt” nem dolgozhat eleget, aki szeretne.






A rabszolgatörvény – vagy ahogy Orbán Viktor nevezi: a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény – a munkások érdekét szolgálja – mondta a miniszterelnök az Országházban kedden az atv.hu-nak nyilatkozva.

Orbán a szakszervezeti tiltakozásokkal kapcsolatban közölte: figyel a szakszervezetekre, tiszteli őket, de nincs igazuk ebben az ügyben, mert szerinte

a túlmunka vállalása önkéntes, az előterjesztés védi a munkásokat, és lehetővé teszi, hogy aki akar, többet dolgozhasson és többet kereshessen.

 

Lehet, hogy ez a szakszervezeteknek nem érdeke, de a munkásoké mindenképpen és a kormány a munkások oldalán áll – mesélte.

 

Arra a felvetésre, hogy a munkaadók kényszeríthetik a dolgozókat, hogy vállaljanak túlmunkát, különben elbocsátják őket, a kormányfő azt mondta: Magyarországon ma munkaerőhiány van. A munkásokat az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt és a munkások most már több lehetőségek között választhatnak. „Azért dolgozom, hogy minél több lehetőség között választhassanak, mert (…) annál inkább ki tudnak állni az érdekeikért” – mondta.






 

Arra a kérdésre, hogy a nagy német multicégek feltétele volt-e ez a törvénymódosítás – például a BMW-é, hogy ideköltözzön Debrecenbe –, a miniszterelnök nem adott egyértelmű választ, helyette arról kezdett beszélni, hogy a törvénymódosítás leginkább a kis- és középvállalkozásoknál dolgozókat segíti, ha többet akarnak dolgozni, de jelenleg „buta bürokratikus akadályok miatt” nem tehetik meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top