Politika

3,2 milliót adott bélyeggyűjtőknek Kövér László

hvg.hu

Évi 73 milliót oszthat szét a házelnök, a pénz jó része határon túli magyaroknak ment.






 

November végéig 52 millió forintot osztott szét Kövér László házelnök az éves keretéből – írja Blikk a Parlament honlapján található információk alapján. Összesen 22 millió forintból a határon túli magyarokat segítette – egy erdélyi plébániának is küldött pénzt –, de keretéből a szabolcsi bélyeggyűjtőknek és két másik filatéliaközösségnek is jutott összesen 3,2 millió forint. Kövér a Lezsák Sándor kormánypárti politikus által létrehozott Népfőiskolának 600 ezret utalt.

 

Az Országgyűlés Sajtóirodája a lapnak azt írta, “a jogszabály által biztosított adományozás kedvezményezettjeinek listája tükrözi a házelnök úr értékrendjét”.

 

Áder János 60 milliót költött eddig – 1 milliót ő is küldött bélyeggyűjtőknek, 3,2 milliót pedig a kisfaludi vadasparknak –, hivatala szerint Áder “jellemzően gyermek-egészségügyi, gyermekjóléti, karitatív, egyházi és kulturális célú projektek megvalósítását segíti, amelyek az elnöki támogatás nélkül nem valósulhatnának meg”.

 

Sólyom László volt államfő adománykeretének nagyobbik részét visszatérően két szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége kapja (idén 23, illetve 42 millió forintot), a megmaradt összegről pedig a beérkező felkérések alapján dönt.

 

Schmitt Pál volt elnök a magyar sportolókat támogatja bőkezűen, a felhasznált 65 milliójából népdalénekesek és fogyatékkal élők is kaptak pénzt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top