Politika

A tiszteletbeli norvég konzul nem bírta tovább az Orbán-rendszert, ezért lemondott tisztségéről!

Pestibulvar.hu

Vánky Eszter, tiszteletbeli norvég konzul december 18-án írta meg Szijjártó Péter külügyminiszternek, hogy távozik a posztjáról – közölte a Válasz.






 

Még 2012-ben kérték fel Vánky-t, hogy legyen Norvégia északi részében tiszteletbeli konzul, aki nagy megtiszteltetésnek érezte és örömmel vállalta a feladatot.
Most azonban lemond erről a megtisztelő feladatról, mivel egyre kevésbé ért egyet a magyar kormány politikájával és döntéseivel. A lapban megjelent az a levél is, melyben Magyarország trondheimi tb. konzulja kifejti döntésének okait Szijjártónak.

 

“Növekvő aggodalommal figyeltem, hogy az utóbbi években Magyarország kormánya mind jobban letért a liberális demokrácia jól bevált útjáról, a közmédiát a kormány szócsövévé változtatta, ellehetetlenítette a független, kormánykritikus sajtót és rádiót, szükségtelen beruházásokkal saját párthívei mértéktelen meggazdagodását segítette elő, a korrupció és a nepotizmus országává változtatta. Az a bizonyos utolsó csepp a pohárban az ún. rabszolgatörvény súlyosan szabálytalan elfogadása, a független bíráskodást megkurtító közigazgatási bíróság létrehozása, valamint mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselők törvényes tevékenységének megakadályozása, majd a köztelevízió épületéből történt erőszakos eltávolítása volt.” – írta Vánky Eszter.






Levelét végül azzal zárta, hogy: “Mindezek alapján ezt a kormányt többé nem tudom védelmezni és képviselni, tiszteletbeli konzuli állásomról ezennel 2019. december 31-i hatállyal lemondok, a címerpajzsot épületünkről leveszem.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top