Politika

“Így kell ezt csinálni Tónikám, kuss van itt mindenkinek rajtunk kívül”

Kép: MTI

A címben olvasható mondatot egy túlzottan alkoholos befolyás alatt álló úriember mondta a sarki kocsmában a pultosnak, április 9-én délelőtt. Említett úriember az Antal nevű csaposnak az irányban tett utalást, hogy ő bizony a Fidesz népes táborához tartozik.


 

Nem lennénk meglepve, ha tartalmilag ugyanez a mondat hangzott volna el egy kormányülés alkalmával azután, hogy a közszolgálati média már arra sem képes, hogy az ellenzéki pártok közleményeit megjelentesse.

 

Így kell ezt csinálni, valóban. Ha kell, akkor hírt kell hamisítani, ha kell, akkor ellenséget kell kreálni, ha kell, akkor hírt kell elhallgatni. Ezzel szép hármas kombinációval lehet megadni a rajongóknak azt az alternatív valóságot, amiben nem kell gondolkozni. Mindent szépen megkapnak emészthetőre csomagolva, faék egyszerűségűre butítva, hogy még egy békemenetes is megértse.

De ez nem elég, az kell, hogy az egyébként már csak a Fidesz törzsmagja által fogyasztott közmédiában, véletlenül se essen szó az ellenzéki pártokról, úgy kell őket eltüntetni, ahogy Lomniczi Zoltánt tüntették el egy híradó felvételről. Az LMP közleménye után most a DK és a Jobbik közleményét nem hozták le, mert kritikát fogalmaztak meg az ügyészséggel szemben.

 


Az elutasítás oka, egy belső szabályzati pont volt, miszerint:a közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen. A közmédia -tudjuk jól- egyértelműen propaganda célokat szolgál, de ezek után

MÁR CSAK AZ A KÉRDÉS, HOGY VAJON EZ EGY BEISMERŐ VALLOMÁS, HOGY AZ ÜGYÉSZSÉG IS PROPAGANDA CÉLOKAT SZOLGÁLÓ GÉPEZET RÉSZE?

 

Másképp igen nehezen értelmezhető az indoklás. Ennél még az is jobb lett volna, ha azt mondják: ezentúl csak akkor adjuk le az ellenzéki közleményeket, ha azok alkalmasak Orbán Viktor jó hírének és dicsőségének a fényezésére.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top