Politika

Kimondták: hazugsággal vették el a pénzünk

Pestibulvar.hu

Selmeczi Gabriella, akit anno a kormányfő nyugdíjvédelmi megbízottnak nevezett ki, 2010 októberi sajtótájékoztatóján kijelentette:

HA VALAKI A MAGÁNNYUGDÍJRENDSZERBŐL VISSZALÉP AZ ÁLLAMIBA, AKKOR AZ VISZI MAGÁVAL A RÁ ESŐ TULAJDONRÉSZT.

 






Ennek technikájáról akkor azt mondta: az érintett az egyéni számláját viszi magával az állami rendszerbe, a számlán lévő vagyonnal együtt. Azzal a vagyonnal, amit azóta sem látott többé senki.

 

Eltelt több mint nyolc év, Selmeczi Gabriellát eldugták valami mély és sötét pincébe azóta, nehogy újra kiflicsücsköket zabáljon fizetés nélkül valamelyik CBA-ban, vagy újra a régi panelt mondja az egyéni számláról, ha kamerával megközelítik.

Rétvári Bence államtitkár azonban könnyedén átvágta a Gordiuszi csomót, és azt válaszolta a szocialista Mesterházy Attila kérdésére, hogy

ÉRTELMEZHETETLEN AZ EGYÉNI SZÁMLA FOGALMA, MERT A NYUGDÍJVAGYONT AZ ÁLLAMI RENDSZERBEN ÚGY KEZELIK, MINTHA SOSEM LETTEK VOLNA MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK.

 






Ez a mondat nem más, mint a totális beismerése annak, hogy 2010-ben megtévesztéssel és zsarolással vették el az emberektől a magánnyugdíjpénztári megtakarításaikat, amit aztán gyorsan el is égettek a nagy állami költségvetésben. Az egész történet legdöbbenetesebb része, hogy Orbán a rövidtávú céljai miatt rombolt le egy olyan, máshol jól működő rendszert, aminek az eredményei nagyjából most kezdenének meglátszani.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top