Politika

Tízezrével telepít be ukránokat a kormány!

Ujhelyi István tájékoztatást követel a kormánytól, miért engedi, hogy tízezrével jöjjenek az országba magyarul nem beszélő ukrán állampolgárok, akik letörik a hazai béreket. 






Szombathelyi utcafórumán arra szólította fel a kormányt Ujhelyi István, adjon tájékoztatást, az elmúlt hónapokban hányan érkeztek Ukrajnából Magyarországra munkát vállalni. Azt is követeli, mondják el, kik és milyen kormányzati engedéllyel szervezik ezt?

 

Az MSZP EP-képviselője megosztotta országjárásán szerzett tapasztalatát: helyi lakosok számoltak be döbbenten arról, az Európai Unión kívüli ukrán állampolgárok, nem kárpátaljai magyarok, és mongóliai munkavállalók jelentek meg a településen.

Ujhelyi közölte: több tízezer magyarul nem beszélő ukránról és több száz mongólról lehet szó, akik tömeges jelenlétükkel letörik a hazai béreket, és megnehezíti a hazai munkavállalók bérharcát.

Emlékeztetett a több milliárd forint közpénzből folyt kormányhirdetésre, ami arról szólt, aki Magyarországra jön, nem veheti el a magyarok munkáját. Ujhelyi szerint nyilvánvaló, a rabszolgatörvény után a gazdasági bevándorolók betelepítése a kormány válasza a hazai munkaerőhiányra.






László Győző, az Éljen Szombathely! önkormányzati képviselője, akinek tavalyi megválasztásával veszítette el többségét a Fidesz a képviselő-testületben, megerősítette Ujhelyi szavait. Az önkormányzat létrehozott egy migrációt vizsgáló bizottságot, ami nagyszámú ukrán bevándorlóról tett jelentést, sokan illegálisan tartózkodnak a városban. Választói közül sokan keresték meg azzal, az együttélés a bevándorlókkal nem zökkenőmentes, a képviselő úgy látja, jelenlétük közbiztonsági kockázatot okoz a városnak.

Ujhelyi a nyilvánosság előtt ígéretet tett a helyieknek, számíthatnak rá, Brüsszelben képviselni fogja kérésüket, hogy nyíljanak önkormányzatok számára elérhető források, amiket Szombathelyen bérlakás építésre fordítanának.

Forrás: Hírhatár | f2




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top