Belföld

Rosszul lett az utcán József, 20.000 Ft-os bírságot kapott!

Inkább ledolgozza, mint hogy befizesse a büntetést a csanyteleki Ápra József. Egy üveget összetört, de nem szedte össze, ezért kellene fizetnie. 






Epilepsziás roham tört rá a boltból hazafelé, elesett és összetörte a szatyrában lévő üveg bort a csanyteleki Ápra József. Az 54 éves férfi ezért köztisztasági szabálysértés címén húszezer forintos bírságot kapott a járási hivataltól, mert nem takarította el az üvegcserepeket.

– Ledolgozom a büntetést, de nem érzem jogosnak. A csíkos szatyromban egy üveg bor és tejföl volt, az üveg tartalma ugyan kifolyt, a cserepek viszont a szatyorban maradtak, a táska még csak ki sem szakadt – mutatta a férfi a Délmagyarország napilap munkatársának.

József igazságtalannak véli, hogy szabálysértésért kell felelnie. – Egy ismerősömmel bementünk a kocsmába. Kólát ittam, de furcsa íze volt, mintha vörösbor is lett volna benne. Előtte vettem be az epilepsziára a gyógyszereimet. Hazafelé a Gárdonyi utcán estem el. A következő emlékem, hogy a kórházban vagyok. A rohamom miatt bent tartottak egy hétig – mesélte a történetet. Az egy hét kórház után József első útja a házhoz vezetett, ahol rosszul lett, az otthagyott biciklijéhez.






A Csongrádi Járási Hivatalban József egyáltalán nem beszélt a rosszullétéről, helyette elismerte a szemetelést. A gond az, hogy az ügy végrehajtási szakban van, nincs lehetőség jogorvoslatra. Havi 28 500 forint szociális járadékából nem tud fizetni, ezért vagy leüli, vagy ledolgozza a büntetés összegét. Az utóbbit választotta.

Forrás: Bors | f2




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top