Politika

Hivatalos: Orrba-szájba veszi fel a magyar a személyi hiteleket

nyugatifeny.hu

Ez már tíz éve is bejött…


A Netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldalának adatai szerint jelentősen erősödött a lakosság hitelfelvételi kedve, az internetes cég az idei első negyedévben 26 százalékkal több személyihitel-igényt továbbított,

ezek átlagos nagysága 1,48 millió forint volt,

ami 16 százalékkal haladja meg az elmúlt év hasonló időszakában mért 1,28millió forintos átlagot.

 

 

A háromnegyed részben szabad felhasználású hitelekből álló állomány átlagos futamideje 51 hónap, átlagos thm-e (teljes hiteldíj mutató) 14,5 százalék volt.


 

Az igényelt személyi hitelek 14 százaléka haladja meg a 3 millió forintot, szemben a tavaly év eleji 8 százalékkal. A hitelösszegek emelkedésével párhuzamosan a havi törlesztőrészletek is nőttek, átlagos összegük

egy év alatt 12 százalékkal, 31.600 forintról 35.400 forintra emelkedett.

 

 

Ezek a személyi hitelek szabad felhasználásúak, viszont, akik a felhasználás tervezett célját megnevezték,

48 százalékban adósságrendezésre,

40 százalékban autóvásárlásra, 12 százalékban ingatlan-felújításra költötték a felvett pénzt.


 

Az internetes vállalkozás adatai szerint egyre inkább a fiatalabb korosztályok irányába tolódik el a személyi hitelt felvevők köre. Egy évvel korábban még a 45 évnél idősebbek aránya 45 százalék volt, az idei első negyedévben már csak 31 százalékuk tartozott ebbe a korcsoportba. Ugyanakkor a korábbi 5-ről 13százalékra emelkedett a 25 éves vagy annál fiatalabb korosztály aránya.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top