Politika

Ötödször kap pénzt Brüsszeltől Matolcsy György Porsche-gyűjtő fia, most 27 milliónak örvendezhet

168ora.hu

Bő két év leforgása alatt ötödször nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást Matolcsy György jegybankelnök fiának érdekeltsége. Matolcsy Ádám bútorgyára most csaknem 27 millió forintot kap Brüsszeltől, hogy növelje a versenyképességét „adaptív technológiai innováció révén” – írja a 24.hu.


Ezzel együtt az ifjú Matolcsy érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft. eddig majdnem 630 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió forrásaiból.

 

Az egyébként nem világos, hogy a bútorgyár pontosan mit fejleszt az elnyert összegből, erről ugyanis az uniós projektismertetőben nem szerepel semmi. Az elnyert pénzt az általános meghatározás szerint egyebek mellett kutatási és innovációs folyamatokra, bányászatra és kőfejtésre, élelmiszerek és italok gyártására, halászatra és akvakultúrára, mezőgazdaságra, erdészetre, művészetre, szórakoztatásra, optikai termékek gyártására, szociális munkára, turizmusra, gáz-, gőz- és forróvíz-ellátásra használhatja fel.

 

A Balaton Bútorgyárat 2015 őszén vásárolta meg Matolcsy Ádám a Glamorous Kft.-n keresztül a Várszegi Gábor-féle Fotextől. Az ügyletet hitelből finanszírozták, amit Matolcsy György jegybankelnök milliárdos unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a – mára becsődölt – bankja biztosított.


 

Matolcsy Ádámról éppen ma derült ki, hogy szenvedélyes Porsche-gyűjtő.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top