Politika

Fogy a levegő, érik a botrány Pécsen – de korán kezdtek örülni a Fideszben

FOTÓ: Tóth Gergő, Népszava

Két ellenzéki képviselőjelölti lista is lehet Pécsett, mivel a Mellár Tamás által fémjelzett Mindenki Pécsért Egyesület nem fog beállni az ötpárti pécsi összefogásba. Mellárék ezzel egyértelműen a Fidesz malmára hajtják a vizet, hiszen megpróbálják megosztani az ellenzéki tábort.






 

Az elmúlt hetekben egyre több városban jelentették be, hogy egy kihívója lesz az őszi önkormányzati választásokon a Fidesznek. Ilyen város például Szombathely, Eger, Miskolc, illetve több fővárosi kerület is. Elviekben Pécs is feliratkozhatott volna erre a listára – az ellenzék már meg is találta a közös polgármesterjelöltet, Péterffy Attila személyében -, azonban most valami nagyon furcsa dolog történt…






 

Mellár Tamás, aki tavaly áprilisban függetlenként, de több párt támogatásával nyert egyéniben Pécsett, közölte, hogy a nevével fémjelzett Mindenki Pécsért Egyesület úgy döntött, nem áll be Péterffy mögé.

Erről Mellár csütörtökön beszélt a Szabad Pécs nevű internetes portálnak. Mellárék állítólag azt tervezik, az őszi önkormányzati választáson mind a 18 pécsi körzetben saját jelöltet indítanak. Mellár azt állítja, hogy az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP által támogatott Péterffy a Fidesz B terve.

 

Szinte megmagyarázhatatlan Mellár Tamásék viselkedése. Ha nem is értenek egyet az ellenzéki párok véleményével, miszerint Péterffy Attila a legalkalmasabb jelöl, nyíltan szembemenni és ellenjelöltet állítani, minősíthetetlen lépés. Ilyen aljasságra csak a Fidesz képes.

P. HORVÁTH TAMÁS ÍRÓ MÁR BE IS JELENTETTE A KILÉPÉSÉT A MINDENKI PÉCSÉRT EGYESÜLETBŐL.

 Facebook-oldalán azt írta, szavait Mellár Tamásnak címezve: „mivel az Egyesület nevében számomra vállalhatatlan nyilatkozatok és bizonyíthatatlan vádaskodások hangzottak el tőled a médiában, az Egyesületből a mai napon kilépek. Kérem a nevemet törölni az alapító tagok listájáról.”






– Azért léptem be, azért támogattam az egyesület létrejöttét, mert azt szerettem volna, ha minél előbb véget ér a városban ez a Fidesz-vircsaft, hogy együtt, közösen minél előbb eltüntessük ezt a rablóbandát, Pécsről – mondta a Pécsi Stop-nak a felháborodott (volt) egyesületi tag. – Most már úgy érzem, mintha éppen ez ellen dolgozna Mellár Tamás.
Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője pedig azt mondta, nagyon problematikusnak tartja azt, hogy Mellár Tamás az egyesület nevében is nyilatkozott, ugyanis az egyesület erről még nem alakította ki az álláspontját, ez a közeljövőben fog megtörténni.



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top