Politika

Délelőtt még titkolta, délutánra mindenki tudta az igazságot

FOTÓ: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Mint arról már korábban mi is beszámoltunk, Pekingben jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy sikeresen lezárult a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására kiírt tender. Szijjártó elmondta, hogy a munkálatokat egy kínai-magyar konzorcium végezheti majd el, de azt nem mondta meg, hogy mely cégekről van szó.


 

Most az Index.hu információi szerint, a konzorcium titokzatos nyertesei az RM International Zrt., a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft., és a China Railway Electrification Engineering Group.

A 750 MILLIÁRD FORINTRA BECSÜLT BERUHÁZÁS MAGYAR RÉSZTVEVŐJE NEM MÁS, MINT MÉSZÁROS LŐRINC ÉRDEKELTSÉGE,

mivel az RM International Zrt. egyik tulajdonosa a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a szintén a Mészáros család tulajdonában lévő R-KORD Kft.

Tehát lényegében az eredetileg 472 milliárdra tervezett felújítási összeg, ami azóta 750 milliárdra duzzadt és így kamatokkal együtt eléri a 949 milliárdot, részben a Mészáros család kasszáját fogja megtölteni. Egyébként a Budapest-Belgrád vasútvonal az optimista becslések szerint is csak 2400 év múlva térül majd meg.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top