Politika

Trükkös kormány: Nyugdíjcsökkentés jöhet Magyarországon!

Nagy felháborodást keltene, ha a csökkentenék a nyugdíjakat, de nem zárható ki egy ilyen kamikaze jellegű lépés az ország vezetésétől, ha nem marad más lehetőség a nyugdíjkassza fenntartására. Más kérdés, milyen trükkös módszerrel valósítanák meg ezt. 






 

Idén 3158 milliárd forintot tartalmaz a nyugdíjkassza, ám a következő években ez kevés lehet, mivel öt év alatt eléri a nyugdíjkorhatárt a több mint félmillió embert felölelő Ratkó-generáció – idézi a Világgazdaság háttércikkét a Napi.hu. Így néhány év alatt zuhanni fog a befizetők száma, miközben megugrik a nyugdíjjogosultaké.

 

Valamit lépni kell erre válaszul. Az egyik lehetőség a nyugdíjkorhatár megemelése, ami jelenlegi is zajlik – a végeredmény 65 év lesz. A további emelés értelmét megkérdőjelezi, hogy az idősebb dolgozók nem olyan hatékonyak, mint a fiatalabbak, illetve ha csak várható életkoruk vége közelében mehetnek nyugdíjba az emberek, akkor nem fognak takarékoskodni – nem létező – nyugdíjas éveikre, azaz igyekezni fognak elkerülni a nyugdíjjárulék-fizetést.






 

Nagy meglepetést keltene a nyugdíjak csökkentése – fogalmaz a gazdasági napilap -, pedig ez sem zárható ki. Ez nem azt jelentené, hogy egyik hónapról a másikra kevesebb pénzt hozna a postás, hanem például azt, hogy a nyugdíjemelés elmaradna az inflációtól. Emellett módosíthatják az első nyugdíj megállapításának módját annak érdekében, hogy kevesebb pénzzel kezdjék nyugdíjas éveiket az emberek.

Forrás: Sztárklikk | f2




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



1 Comment

1 Comment

  1. Őry János

    2019-04-28 at 11:29

    Már folyik is, a nyugdíjak reálértéke zuhan a reálbérekhez viszonyítva!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top