Politika

Semjén Zsolt: “Én mindent megbeszélek Jézussal!”

olkt.hu

Semjén Zsolt pár napja a Hír tv-ben: “Sajnos azt látjuk, hogy az egyház, bizonyos egyháziak… úgy viselkednek, mintha egy szakszervezet lennének, vagy egy környezetvédő mozgalom, vagy valamilyen filantróp emberbaráti egyesület. Az egyház nem egy emberbaráti egyesület. Az emberek üdvösségét szolgálja.”


 

Ilyet utoljára az inkvizítorok mondhattak, akik emberbaráti gátlásoktól nem gyötörve küldtek a máglyára ezreket, állítólag az üdvösségük érdekében. De ők legalább nem voltak egy keresztény párt elnökei.

Szóval az egyház nem emberbarát. És tessék mondani, Jézus Krisztusnak ezt mondták már? Addig is, míg ez a kapcsolat összejönne (nem lesz könnyű, régen nem beszélhettek), kérdezném miniszterelnökhelyettes úrtól, hogy ha az egyháznak Önök szerint nincsenek emberbaráti céljai, mi a csudának tetszenek iskolák sokaságát a fenntartásukba adni? Igaz, lehet, hogy már az államnak sincsenek emberbaráti ambíciói. Akkor meg mindegy.

 

Szerző: Lendvai Ildikó

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top