Politika

Nekimentek Orbán böllérjének – kinyírják a Fideszből, ha nem lép közbe!

Forrás: Kisbenedek Attila/AFP/Getty Images

Próbálták a Fideszben az ügyet a május 26-i EP-választásig eltitkolni, hogy semmiképp se kerüljön a nyilvánosság elé, mert az ártana a kormánypárt megítélésének, ám ez nem sikerült, mégiscsak napvilágra került a fideszes belháború.






 

Takács Ferenc nem akárki a Fideszben. Ő a Fidesz tótkomlósi elnöke, tagja a kisváros képviselő-testületének, emellett a Békés Megyei Közgyűlésben is jelen van. A Magyar Narancs információja szerint Takács 1993 óta tagja a Fidesznek és a kormánypárt legfelső vezetéséből Orbán Viktorral és Kövér Lászlóval is informális kapcsolatban van. De ami a legnagyobb pozíciót jelenti ebben a rendszerben:

Ő ORBÁN VIKTOR BÖLLÉRJE, ŐT HÍVJA ORBÁN HA DISZNÓT KELL VÁGNI!

 

Most viszont kiáll a rúdja a Fideszből, mert  a súlyos bűncselekményekkel vádolt párttársa, Simonka György kezdeményezte a Fideszből való kizárását, és eddig úgy tűnik, Simonka áll nyerésre. A lapnak egy az ügyre rálátó forrás elmondta a szürreális vádpontokat is, ami miatt ki akarják zárni a pártból: „Kommunista, kommunistákkal együtt szavaz Tótkomlóson, kommunistáknak gyűjt aláírásokat és liberálbolsi lapoknak nyilatkozik, ott bírálja Simonkát, ezzel rombolja a Fideszt!” 

A helyzet azért érdekes, mert Simonkának a mentelmi jogát már felfüggesztették, és bár valószínűleg jegelig május 26-ig az ügyét, de utána az is elképzelhető, hogy őrizetbe veszik, és megszűnik a parlamenti mandátuma is. Lehet, hogy ha sikerül kizáratnia Takácsot, utána nemsokkal neki is meg kell válnia párttagságától.






 

A kizárási folyamat mindenesetre megindult, amelyről már a Fidesz legfelsőbb vezetésében is többen tudnak. Ismerve a Fidesz mechanizmusait és Orbán belső hatalomgyakorlási stratégiáját, azt valószínűsítjük, hogyha a Simonka körzete az EP választáson jól szerepel, akkor ő nyeri a csatát, viszont ha alul teljesít, akkor a büntetőüggyel együtt a politikai karrierjének is vége.

 

Nem fogjuk sajnálni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top