Politika

Akkora jutalmat kapott az ellenzék megbüntetéséért, hogy még Szijjártő is tüntetést fog szervezni ellene!

Fotó: MTI

Orbán viktor 2010. június 8-án ismertette az országgyűlés előtt ismertette kormányának első gazdasági akciótervét, amelynek 19. intézkedése a következő volt: “havi bruttó 2 millió forint fizetési plafon bevezetése az állami költségvetési szférában, beleértve ebbe a Nemzeti Bankot is.






 

Persze az intézkedést megelőzte Szijjártó roadshowja a hazai médiában, ahol “elképesztő pofátlanságnak nevezte az állami vezetők juttatásait”. 

 

Ez a mondat azonban már elpárolgott, és ahogy sikerült a Fideszhez hű vezetőkkel teletömni az államigazgatást, máris enyhült a szigor, és elkezdték jól kitömni a párttársak zsebeit. Domonkos László volt fideszes országgyűlési képviselő, már eddig is havi 2,6 millió forintot vihetett haza az Állami Számvevőszék (ÁSZ) első embereként, most pedig,

MÁJUS 1-JE UTÁN 3 958 800 FORINTRA EMELTÉK A FIZETÉSÉT

– írja a számvevőszékről szóló áprilisban elfogadott új törvény nyomán az Átlátszó.

 

Az Állami Számvevőszék feladata a közpénz ellenőrzése lenne, de e helyett mára a Fidesz minden ellenzéki pártot elérő furkósbotja lett. Nincs olyan ellenzéki párt, ahol az elmúlt időszakban nem szabott volna ki bírságot, vagy hozott volna valamilyen intézkedést, miközben a Fidesznél mindent rendben talált, és nem volt hajlandó foglalkozni a kamupártok által elcsalt több milliárd forinttal.

DOMONKOS ELNÖK ÚRNAK MEG IS ÉRKEZETT A KÖSZÖNET, EGY 50 SZÁZALÉKOS FIZETÉSEMELÉSFORMÁJÁBAN!

 

Mindez annak a fényében tűnik pofátlannak, hogy a közszféra dolgozói nem kapták meg a beígért fizetésemelést, csökkentették a szabadságuk számát és növelték a munkaidejüket. Domonkos pedig tavaly decemberben majdnem száz dolgozójának küldött közös megegyezéssel való felmondási ajánlatot a karácsonyi jókívánság mellé.






 

Kérem ne értsenek félre! Azt gondojuk, hogy ha az államigazgatásban magas szakmai színvonalú vezetőket szeretnénk találni, akkor meg kell nekik is adni ugyanazt a menedzser bért, amit meg keresne a magánszférában, mert fele annyiért nem fog váltani puszta hazaszeretetből.

De azt, hogy pártkatonáknak osztogassunk pártfeladatért egy fillér közpénzt is, nemhogy milliókat, azt a legmélységesebben elítéljük!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top